DSC03934

No waste, Duurzaam & Biologisch

Proef de puurheid van duurzame gastronomie

Proef de puurheid van duurzame gastronomie

DSC03934
DSC03934

No waste, Duurzaam & Biologisch

In onze keuken draait het om meer dan spannende smaken en mooie gerechten; het gaat om duurzaamheid in elke hap. Duurzaamheid betekent voor ons niet alleen het selecteren van hoogwaardige of biologische ingrediënten, maar ook het maximaliseren van de bruikbaarheid van elk onderdeel.

Het streven is om geen enkel eetbaar deel van een product verloren te laten gaan. Neem bijvoorbeeld de tomaat: we gebruiken niet alleen de buitenkant voor een gerecht, maar ook het vruchtvlees. Alles dat we afsnijden wordt gebruikt om een heldere tomatenbouillon te maken, waarna we na het zeven wederom pulp overhebben. Die overgebleven pulp gaat dan weer de voedseldroger in, waar het verandert in een smaakvol poeder dat dient als de perfecte smaakmaker voor een ander gerecht. Op deze manier zetten we in op een zero-waste benadering waarbij we aan eerste, tweede en derdegraads restverwerking doen! Afval is pas afval wanneer het in de container beland, dat halen groenten alleen nooit bij ons.

Alles uit eigen keuken

Omdat alles op het bord uit eigen keuken komt hebben wij volledig de regie in handen welke ingrediënten er in onze gerechten zitten. Mooie en eerlijke producten, biologisch waar mogelijk en vaak plantaardig in de basis. Ook daarom is het voor ons geen probleem om rekening te houden met ALLE allergieën, we hebben een fantastisch creatief team staan die met welke restrictie dan ook een waanzinnige smaakbeleving neer zet op het bord. Of het nu gaat om dieetwensen of allergieën; veganistisch, zonder vlees, zonder gluten of welke andere vraag dan ook: Wij gaan het regelen!

sanh-border