22_MaxvanBockel_2024-04-06

Onze wijnen

Wijn en Passie: De essentie van ons restaurant

Wijn en Passie: De essentie van ons restaurant

22_MaxvanBockel_2024-04-06
22_MaxvanBockel_2024-04-06

Onze wijnen

Onze wijnen worden met zorgvuldigheid geselecteerd, altijd in harmonie met de smaken op het bord. Soms draaien we het proces om en creëren we smaken op het bord die geïnspireerd zijn door de wijn in het glas. We ontleden de wijnen in onze pairing graag op smaakgehalte van bijvoorbeeld fruitaroma, zuren en expressie, hierdoor maken wij hele gulle wijn-spijscombinaties, waar wij zelf erg enthousiast van worden!

Wij vinden het een waar genot om onze wijn-spijs combinaties te presenteren en met u te delen! Of het nu een heel glas, een half glas of een slokje betreft. Leuk dat u met ons wilt mee proeven!

Samen op zoek naar de perfecte wijn

Wanneer u niet iets begeleidends wilt drinken is dat natuurlijk geen probleem, wij zijn altijd zelf aanwezig en wij zijn als sommeliers altijd benieuwd naar de smaak van onze gasten! Samen op zoek naar dat ene glas wat u wilt, dat is wat wij ontzettend leuk vinden, en met zo’n 40 open wijnen vinden we samen altijd iets lekkers! Daarnaast hebben we ook een uitgebreide wijnkaart die zowel de ‘fijne instappers’ als bijzondere items bevat die per fles te bestellen zijn.

Wijnarrangementen

  • Hele glazen bijpassend bij de gerechten, of los: € 8,75
  • Halve glazen bijpassen bij de gerechten, of los: € 5,50
  • Slokjes bijpassend bij de gerechten, of los: € 3,75

Wijnkaart

Onze wijnkaart is constant in beweging, ook voor alle wijnen op de kaart geldt: Smaken die ons raken! Alle wijnen die we voor de wijnkaart selecteren zijn items die wij zelf uitkiezen en waar we volledig achter staan. In utopia hebben wij voor vrijwel ieder wijngebied een fantastische wijn die karakteristiek is voor het gebied én die ene wijn die je juist niet verwacht! Dit is een continu proces, vandaar dat we ook altijd wijnen hebben die nog niet op de wijnkaart staan, dus ook als je niet kunt vinden wat je zoekt maar wel een bepaalde stijl in gedachte hebt: als sommeliers kunnen wij altijd een leuk voorstel doen binnen een bepaalde prijsklasse!

Onze wijnkaart is opgedeeld in 3 delen:

  • Fijne instappers: de naam zegt het al, leuke wijnen die tot € 40 gaan
  • (oud)Arrangementswijnen: wijnen die wij op dit moment of in het verleden bij onze gerechten schenken/schonken, allemaal voor een vaste prijs van € 49
  • Bijzondere wijnen: de lijst met speciaal geselecteerde wijnen die wij stuk voor stuk bijzonder vinden op hun eigen manier. Fantastisch gebalanceerd tot verrassend rijk of juist op een fijne manier ingetogen, je komt het allemaal tegen.
sanh-border