Over Puur Sanh
Waar komt onze naam vandaan?
“Puur Sanh, dat klinkt Aziatisch!” dat horen wij vaker, misschien is dat omdat ‘Sanh’ er zo Aziatisch uitziet of klinkt, misschien is het omdat ‘Sanh’ Wedergeboorte betekend in het Vietnamees (weten wij door 1 van onze gasten).
Puur Sanh heette voordat wij de sleutel kregen in Januari 2021 ‘Puur-M’ waar de M van de chef-kok Maarten de Jong was. Stijn werkte voorheen voor Puur-M en toen Maarten in 2020 heel plotseling het leven liet werd er ons de kans geboden om het restaurant voort te zetten met hetzelfde team en concept maar zonder de ‘M’ van Maarten. Wij- Sarah Norris en Stijn Hinke- hebben toen de letters van onze namen gebruikt voor ‘Sanh’ en zo is de naam van ons restaurant de fonetische uitspraak van ‘Pur Sang’. Letterlijk: ‘Zuiver bloed’ want zoals onze vaste gasten weten wanneer je bij ons aanschuift, iedereen krijgt (één van) ons aan tafel en wij vertellen ons verhaal bij ieder gerecht! Vol trots en enthousiasme: de Smaken die Ons Raken!
In het kort
- Puur Sanh spreek je uit als Franse uitspraak van ‘Pur Sang’
- Sanh zijn de letters van Sarah Norris en Stijn Hinke
- Puur Sanh heeft een Franse kooktechnieken met smaken vanuit de hele wereld
- ‘Restaurant Puur Sahn’ is de meest voorkomende spelfout en reden voor verloren e-mails
- Sinds Januari 2021, midden in een lockdown, begonnen met pakketjes voor thuis
Onze visie
Wij zullen ons restaurant altijd met volle overgave draaien, creatieve en verrassende gerechten met hoogwaardige ingrediënten uit het seizoen, Franse kooktechnieken in de basis met invloeden vanuit de hele wereld, alles uit eigen keuken en altijd perfect afgestemd op de bijpassende wijn. We gebruiken de creativiteit in de keuken om het maximale uit ieder product te halen waar de doelstelling altijd is: No-waste.
Volwaardig plantaardig
Een groot gedeelte van wat wij doen op het bord is plantaardig (veganistisch) dus helemaal zonder dierlijke eiwitten op het bord. We bieden tot en met 9 Gangen plantaardig aan óf we maken een leuke mix van Vlees, Vis en Plantaardig. Dit is gekomen doordat wij in 2021 zijn begonnen met de pakketjes voor thuis, net als veel restaurants deden in de lockdown tijd, zo hebben we gekeken wat er nog niet te krijgen was in Nijmegen en omstreken. Veganistisch op hoog niveau was er gewoonweg niet (dit was nog voordat onze zeer gewaardeerde en gerespecteerde collega’s van De Nieuwe Winkel deze overstap hadden gemaakt) en daarom zijn wij daar in 2021 mee gestart. Dit was, en is nog steeds, een hele leuke uitdaging. Plantaardige eiwitten reageren bijvoorbeeld in recepten heel anders dan dierlijke eiwitten en het is soms een leuke puzzel om alles qua smaak en textuur perfect te krijgen. Voor minder doen we het niet.